FAQs

image_2

v?

Wie is USP Sales Professionals?

A.

USP Sales Professionals is vanaf 2003 actief als specialist in 'Sales Professionals' voor zowel werving & selectie als tijdelijke verkoopprojecten.
Ook ondersteunen wij de Sales Professionals zelf met hun verkoopcarrière.

Het team bestaat uit mensen met een Sales achtergrond in diverse branches. Wij spreken de taal en zoeken altijd een win-win situatie, jouw belang is ons belang. USP beschikt over zeer ruime kennis en ervaring, op alle niveaus, van Accountmanager tot Directeur Verkoop.

Wij opereren landelijk en hebben altijd een groot aanbod van (tijdelijke) verkoopfuncties in alle branches.
Er bestaat altijd de mogelijkheid om samen naar carrière-kansen en passende verkoopbanen te kijken.

v?

Waarom zou ik me inschrijven? Wat onderscheidt USP?

A.

USP zoekt zelf de opdrachtgevers uit. Dat betekent dat een deel van onze vacatures niet (meer) te vinden is op het internet. Voorbeelden daarvan zijn opdrachtgevers die latent zoekende zijn of vacatures die verlopen zijn op Linkedin, Monsterboard, Nationale Vacaturebank, etc., maar nog niet zijn ingevuld.

v?

Helpt USP me alleen als ik op zoek ben?

A.

Nee, ook als je niet op zoek bent kunnen we je helpen..of jij ons. Je kunt aangeven dat je bijvoorbeeld volgend jaar open staat voor contact door je beschikbaarheid aan te passen, maar we kunnen je ook helpen als het gaat om coaching, training en opleiding.
Je kunt ons of anderen bijvoorbeeld helpen door onze vacatures door te sturen naar andere Sales Professionals.

v?

Kan ik USP vertrouwen? Worden mijn gegevens veilig bewaard?

A.

Ja, als het gaat om vertrouwelijkheid ben je bij ons aan het juiste adres. Jouw CV wordt nooit zonder jouw toestemming aan opdrachtgevers verzonden. Verder worden alle persoonlijke gegevens uit jouw CV verwijderd. Opdrachtgevers zien alleen een (fictieve) voornaam, woonplaats, geboortejaar en jouw anonieme CV met werkverleden, opleidingen, etc. Lees ook onze Privacy Statement

v?

Zijn er ergens kosten aan verbonden?

A.

Nee, er zijn geen kosten aan verbonden.

v?

Is USP aanspreekbaar/bereikbaar?

A.

Ja, we proberen onze eigen 'kandidaten' altijd zo goed mogelijk te helpen. Nee, is ook een antwoord, dus ook als we je nu niet kunnen helpen schromen we niet om dit aan je door te geven. Volgende keer meer geluk.

v?

Waar en hoe solliciteer ik?

A.

Je kunt altijd reageren op de passende vacatures die we je sturen, maar je kunt ook je CV achterlaten zodat wij (regelmatig) kunnen kijken of er passende vacatures voor je zijn. Sommige vacatures komen bijvoorbeeld op verzoek van de opdrachtgever niet online te staan, dus schrijf je altijd in!!

v?

Kan USP mij ook helpen aan part-time of tijdelijke functies?

A.

Ja, USP heeft ook part-time of tijdelijke functies beschikbaar. Deze staan vaak kort op de site of we benaderen jou zelf aan de hand van de door de opdrachtgever vastgestelde criteria. Reden te meer om je beschikbaar up-to-date te houden en je CV regelmatig bij te werken.

v?

Hoe lang laat ik mijn CV staan?

A.

Altijd. Zolang je werkzaam bent als Sales Professional heb je wellicht interesse in de marktontwikkelingen of kun je daar andere mensen mee helpen. Je CV is veilig opgeslagen en we kijken zelf ook regelmatig op Linkedin om te zien hoe het met je gaat. Mocht je PC een keer crashen, mail ons en dan voorzien we je graag weer van een nieuwe.

v?

Hoe vind ik passende vacatures?

A.

Passende vacatures vind je door te zoeken op sales-branche-ervaring, provincies, senioriteit, jaarsalaris en opleiding.

v?

Waarom mis ik soms salarisinformatie?

A.

Opdrachtgevers zijn niet altijd in staat om salarissen te vermelden vanwege confidentialiteit of omdat het een nieuwe functie betreft. Maar soms vinden ze salaris ook erg ondergeschikt aan de ervaring van de kandidaat. In dat geval wordt elke CV grondig onderzocht op relevantie.

v?

Kan ik ook passende vacatures via mail ontvangen?

A.

Ja, Vacatures worden ook per mail verstuurd. Wij zoeken dagelijks in alle CV's naar relevantie en sturen jou passende vacatures toe. Je dient wel eenmalig een profiel aanmaken.

Je ontvangt alleen vacatures die daadwerkelijk aansluiten op jouw ervaring, regio, salaris, etc. We hebben gemiddeld 50-100 vacatures en daarvan zullen er waarschijnlijk 1 tot 4 interessant zijn voor jou of jouw netwerk.

Het is ook belangrijk om jouw gegevens actueel te houden. In je profiel kun je ook altijd je beschikbaarheid regelen en daarmee bepaal je wanneer en hoe vaak je passende vacatures wilt ontvangen.

Als je geen vacatures per mail ontvangt, maar op de site wel een vacature hebt gevonden die aansluit op jouw profiel (ervaring, regio, salaris, etc.) laat het ons dan even weten.

v?

Hoe actueel zijn de vacatures?

A.

De vacatures worden zo actueel mogelijk gehouden en we informeren dus op regelmatige basis bij de opdrachtgevers naar de laatste stand van zaken. Vertragingen in een sollcitatieprocedure worden in de vacature aangegeven.